De griep

Posted in Lifehacks by

griep (2)

Ja, ook ik was de afgelopen dagen in de greep van de griep.
Het is een vies beestje. Dat kan ik je wel zeggen. Het begon vorige zondag en I’m still recovering.

Voor het eerst in heel mijn leven overwoog ik de dokter te bellen voor een huisbezoek. Ik zag er echt tegenop om tot het dokterskabinet te gaan. Met mijn laatste beetje energie moest ik nog om medicatie bij de apotheker en stopte ik in de supermarkt voor zakdoekjes met balsem en vicks. (Tip 1: zorg altijd voor een doos tissues met balsem in huis!)

De rest van de dag sliep ik vooral. En hoestte ik. Dat ook. De week van een grieperige is best saai. Gelukkig is er nog Netflix want eerlijk, het aanbod overdag op tv is eerder onbestaand. Nu, de eerste dagen was ik zelfs te moe om veel te netflixen. Bingewatching in stukken dus.

Woensdag dacht ik van even naar de winkel vlakbij te gaan. Wat fruit halen. En nog een doos zakdoeken. De mama had nog gevraagd of ze wat kon halen voor me maar “Ach, ik ging zelf wel even gaan. Dat zou wel lukken.” Amper dus.

Maar hé, omdat ondertussen #boostyourpositivity van start ging – genoeg geklaagd –  en omdat jullie ook nog iets aan deze blogpost zouden hebben, hierbij nog enkele tips/weetjes over de griep.

1. Het zou ondertussen al geweten moeten zijn maar antibiotica helpen niet tegen de griep. Verkoudheden en griep, dat zijn virussen.

2. Zelfs als je een griepvaccin kreeg, is er toch nog 2-3% kans dat je alsnog de griep krijgt. Naar het schijnt is de kans groot dat je er dan wel minder last van hebt. Daar zullen wellicht ook weer uitzonderingen op zijn, zeker?

3. Blij als een kind dat ik nu eindelijk ook tot de bevolkingsgroep behoor die een vaatwas bezitten. Hoera voor een vaatwas als je jezelf een slappe vod voelt. Pun intended.

4. Hoera ook voor massa-koken op zaterdag. Om de diepvries te vullen voor de drukke komende weken. Dat was toch de bedoeling. De afgelopen week was ik content dat ik gewoon maar iets op te warmen had.

5. Ik schreef het al: zakdoekjes met balsem. En Nivea-crème om je tere neus te beschermen. En Vicks kruidenbonbons.

6. Je wil niet weten hoeveel zakdoeken er hier doorgegaan zijn. Ik las dat je best papieren zakdoekjes kan gebruiken en die na één keer gebruiken best kan weggooien. Het griepvirus zou tot 24u blijven overleven op zo’n zakdoekje.

Je las het al. Ik had echt geen fut. Telkens naar de vuilbak lopen om dat zakdoekje weg te gooien: so doesn’t happen.
Ik gebruikte een lege broodzak. Als je de bovenkant paar keer omrolt, blijft de broodzak redelijk staan. Het perfecte tijdelijke vuilbakje.

griep (1)

7. Verluchten! De dokter had me gewaarschuwd: zorg dat er geen ‘beestjes’ meer bijkomen. Ventileer je slaapkamer voldoende. Ik zette dus mijn slaapkamerraam voldoende vaak open. En ‘s ochtends ging ook even het raam in de woonkamer open.

8. Ik ontdekte een minpuntje aan mijn pelletkachel: het bijvullen van die pellets is normaal gezien een kleintje. Maar een inspanning die je bij griep liever niet doet.

9. Volgend op het voorgaande: griep en spierpijn gaan hand in hand. Amper kracht dus. Probeer dan maar eens een flesje hoestsiroop met kinderslot te openen…

10. Zaterdag begon het echt te kriebelen om weer te gaan lopen. Maar Dr. Google leerde me dat ik beter nog wat kon wachten. Als vuistregel geldt dat je evenveel dagen als de griep/koorts duurde moet wachten om terug te gaan lopen. Nog even rusten dus.

11. Mijn waterkuur viel door die griep ook in het water. Pun intended. Wie me ook op Twitter volgt weet dat ik na het lezen van dit artikel op 4 januari startte met het drinken van 2 à 3 liter water per dag. Het ging vlot. Ik merkte niet echt verschil, buiten de tientallen toiletbezoekjes. Mijn wallen waren er nog. Misschien was er een ‘glow’ waar te nemen. Maar niets indrukwekkends.
Dinsdag had ik jullie de voor- en na-foto’s willen tonen. Helaas, door de griep kwam er geen na-foto.
Maar ik ging ondertussen al de volgende uitdaging aan: volgende week gaan we detoxen! I’ll keep you posted!

Ook gesneuveld door de griep? Veel beterschap! En wie dit jaar nog niet ten prooi viel, prijs jezelf gelukkig en hou het zo :-)

PS Mijn gastblog bij Leuke Wereld gezien? Ik deel er mijn geheimen om tijd te winnen!

9 februari 2015
/
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply fieke

  Ai ai, zo te horen zijn er heel veel mensen met griep… Heel veel beterschap!

  9 februari 2015 at 21:43
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: