Goedkoop naar zee

Posted in Reistips by
Goedkoop naar zee

In samenwerking met Knack.be

De zee is sinds corona populairder dan ooit. Begrijpelijk. We verlangen allemaal naar ‘vrijheid’ (whatever that may be) en aan zee voel je die vrijheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat staren naar de horizon je gelukkiger maakt. Blue mind, heet dat. Het oneindige zicht op het blauwe en een zachte zeebries nemen al je zorgen mee. Redenen genoeg dus om af en toe een tripje naar de Belgische kust in te plannen, een lange strandwandeling te maken en de batterijen weer helemaal op te laden.

Korting

Op Living by the Sea vind je heel wat tips voor activiteiten aan onze kust: van een dagje op het strand, tot de lekkerste adresjes en activiteiten bij regenweer. Heel veel gratis tips ook! Zo kan je een gratis overzetbootje nemen, is er kunst zoals The Crystal Ship of Beaufort te bekijken en uiteraard kost een strandwandeling ook helemaal niets.

Voor andere activiteiten loont het dan weer de moeite om even te checken of er ergens een extra korting te vinden is op vakantieverblijven (tip: hier vind je een inpaklijstje voor als je in een vakantiewoning verblijft), takeaway of zelfs op strandspullen. Ook je reisapotheek kan je er met 10% korting samenstellen en ik zag zelfs een kortingscode staan voor wie achteraf de mooiste reisfoto’s wil afdrukken.

Met het uitgespaarde geld kan je dan ‘s avonds lekker uitgebreid gaan eten en genieten van het culinaire dat de zee te bieden heeft!

Laagseizoen

Een andere goede tip om je verblijf aan zee wat goedkoper te maken, is in het laagseizoen reizen. Naast de goedkopere prijs voor het logies, profiteer je ook van meer rust. Het kan in de zomermaanden best druk worden in de populaire badplaatsen – wat ook wel gezellig is. Rustzoekers zullen in het laagseizoen meer hun ding vinden.

De kust is ook in de herfst en de winter de moeite waard. Aan de kust weten we dat natuurlijk al langer. Gelukkig ontdekken ook steeds meer mensen ‘uit het binnenland’ dit. Mijn favoriete seizoen blijft de zomer want zeg nu zelf, na de werkdag nog even een frisse duik in zee kunnen nemen is toch zalig! Maar zelfs begin februari, toen het net niet aan het vriezen was, zaten we op het strand – warm aangekleed – te genieten van het winterzonnetje terwijl de neefjes op het strand aan het spelen waren.

Kom jij vaak naar de kust? Wat is jouw tip om een beetje te besparen op je weekendje aan zee?

Pin for later

8 september 2021
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: