Flexibele werkplekken in Oostende

Een van de grote voordelen van mijn werk als freelancer is de vrijheid en de flexibiliteit van overal te kunnen werken. Met een stabiele internetverbinding en mijn laptop kan ik eender waar werken. Meestal werk ik vanuit mijn thuiskantoor maar af en toe heb ik nood aan afwisseling en trek ik er op uit. Ondertussen groeit mijn lijstje met flexibele werkplekken in Oostende steeds verder. Omdat ik regelmatig de vraag krijg naar flexwerkplekken in Oostende, heb ik mijn beste tips hieronder even op een rijtje gezet.

Zoek je een inspirerende koffiebar waar ze je laptop niet buiten kijken? Wil je een stille plek waar je geconcentreerd kan doorwerken? Ben je op zoek naar een locatie voor een korte meeting? Of zoek je simpelweg een werkplek waar je tussen 2 afspraken door even kan werken? Met onderstaand lijstje vind je vast wat je zoekt!

Hippe koffiebars

Ik heb er hieronder een paar uitgepikt. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Hier vind je nog meer koffiebars in Oostende.

De Grote Post

Er is altijd nog De Grote Post. Zoek je een plek om te ontbijten? De Grote Post. Zoek je een plek voor een kopje koffie? De Grote Post. Zoek je een plek om te lunchen? Al eens aan De Grote Post gedacht? Idem voor het diner trouwens. En ja, ook als flexplek is De Grote Post perfect!

Oode

Bij uitstek de plek waar ik beland als ik tussen 2 afspraken wat tijd te overbruggen heb en deze nuttig wil besteden. Ik kan het meestal niet laten om een latte en een stukje taart te bestellen.

’t Leeshuus

Je kon hier al lezen dat ’t Leeshuus een speciale plek in mijn hartje draagt. Moesten ze wat vaker doordeweeks open zijn, dan zou ik hier vast ook vaker met mijn laptop belanden.

Coworking in Oostende

Bij Hangtime in de Hang Out en bij Upstairs kan je terecht in de coworking space. Ik heb er ooit zelfs nog aan gedacht om zelf een soort coworking in Oostende te openen. Een plek waar ik zelf mijn bureau heb en waar plaats is voor nog een paar andere freelance werkplekken.

In stilte

werkplek bibliotheek

Bibliotheek

Het is een van mijn favoriete en misschien wel meest verrassende werkplekken. Als ik geconcentreerd wil kunnen doorwerken, dan neem ik mijn laptop mee om enkele uren vanuit de bibliotheek te gaan werken. Er is gratis wifi, het is er (meestal) stil en ik heb er geen afleiding.

Bijzondere werkplek

Summer office

Van zodra de strandcabines er staan en het weer het toelaat, vind je me in mijn zomerkantoor. Een kantoor dat meer inspirerend werkt is er niet. Met een tafel, een strandstoel en een mini-parasolletje zodat mijn laptopscherm wat leesbaarder is, heb ik genoeg. Die parasol is eigenlijk eentje voor op de kinderwagen maar past ook perfect op de leuning van de stoel of rond de poten van het tafeltje. Ik vind dat nog altijd goed gevonden van mezelf ;-)

Internet maak ik via een hotspot met mijn smartphone. Heerlijk om zo te kunnen werken met je voeten in het zand en zicht op de eindeloze horizon boven de zee!

Enig nadeel: als er een beetje veel wind is (meer dan 20km/u, proefondervindelijke ervaring) stuift het zand zelfs achter het strandzeil teveel en sluit ik mijn summer office noodgedwongen.

Ideaal voor meetings

Meestal spreek ik voor korte meetings af in een koffiebars. Ook hotellobby’s zijn een handige plek om af te spreken. Komt de meeting-partner met de wagen, dan spreek ik net buiten het centrum af in Brasserie Albert, de horecazaak in het Thermae Palace. De Grote Post is ook een plek waar ik al eens beland voor een kort overleg.

Heb jij nog tips voor goede flexibele werkplekken in Oostende? Sharing is caring dus laat je tips maar komen in de comments!

3 gedachten over “Flexibele werkplekken in Oostende

 1. Hallo Heidi,
  Ik had graag eens in uw hoofd gekeken, mbt het opstarten van een coworking space te Oostende :-) ! De realisatie is voorzien op zeer korte termijn. Ik ben geïnteresseerd in uw visie over hoe een coworking space er moet uitzien in Oostende.

  1. Dag Patrick,
   Vergaderzalen die je voor een prijsje kan huren, een skype-room die je per uur kan reserveren, fika (check Takemetosweden.be), een workshopruimte, koffiebar waar je voor korte meetings kan afspreken, flexibiliteit naar aanwezigheid (bv halve dag, paar dagen per week,…) en uiteraard ook parking. Met het oog op de toekomst misschien ook plaatsen voor elektrische wagens, en mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden,… Liefst ook dicht bij openbaar vervoer.
   Wifi, print-en copymogelijkheden zijn uiteraard standaard.
   Nu ben ik wel nieuwsgierig waar en wanneer de co-workingspace zou komen…

 2. Wat een handig overzicht van flexibele werkplekken in Oostende, Heidi! Ik heb nog nooit gewerkt in een strandcabine, maar dat klinkt echt geweldig. Ik zal zeker enkele van deze plekken uitproberen wanneer ik in Oostende ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.