Belgium, 12 points! – Download hier je Eurovisiesongfestival-puntenblad

Posted in Party Time! by
Eurovision 2021 Rotterdam

Laat dat hoongelach over het Eurovisiesongfestival maar achterwege. Bij ons thuis is dat een serieuze aangelegenheid! We misten in de nillies een paar jaar maar de laatste jaren zitten we weer, net als vroeger, met pen en papier in de aanslag om zelf onze punten te geven. Uiteraard zitten we er meestal gigantisch naast in de halve finales om dan tijdens de finale, als we al onze punten samenleggen, de top 5 toch vrij goed te benaderen.

Naast onze eigen puntenbladen mogen ook de cola en de chips uiteraard niet ontbreken om van een geslaagde avond te kunnen spreken. Tips voor een geslaagd Songfestivalfeestje vind je hier. Liefst zit er een hilarische act tussen de kandidaten en een knappe zanger mag ook altijd. Oh en doe er voor mij ook nog een echte Songfestival-ballade bij!

Ik denk dat het bij Sandra Kim begonnen is. Urenlang stond ik J’aime la vie te playbacken met onze salontafel als podium. Ik was 4 jaar maar kende, dankzij tante Anja, de hele tekst van het liedje vanbuiten. Zij had een plakboek van Sandra Kim en ik kreeg al haar dubbels. Dat plakboek dook onlangs terug op. Hilarisch! Enfin, ergens droom ik ervan om ooit te mogen helpen bij de organisatie van het Eurovisiesongfestival. In 2016 woonde ik in Stockholm de Grand Final live bij. Een unieke belevenis waar ik deze week al vaak aan heb teruggedacht.

Ik hoop stiekem dat Zweden gauw nog eens wint want geef toe, ze weten in Zweden hoe ze het Songfestival moeten organiseren.

Weetje: zeg nooit ‘Eurosong’ als je het over het Eurovisiesongfestival zelf hebt! Eurosong waren de Belgische preselecties. De zangwedstrijd heet officieel Eurovision Song Contest.

Puntenblad Eurovisiesongfestival 2021

Traditioneel kan je hier elk jaar het puntenblad voor de (halve) finales downloaden en printen zodat je vanuit je zetel punten kan geven aan de kandidaten en je eigen top 3 kan voorspellen. Wie doet mee?

P.S. Registreer je hier en vink ‘Eurovisiesongfestival’ aan en je krijgt de puntenbladen voor 2022 automatisch toegestuurd!

Oorspronkelijk bericht: 24 april 2018, laatste update 16 mei 2021

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: