Eton Mess – mijn favoriete dessert

Eton Mess

Meringue

Vroeger, toen ik van school naar huis liep, en we bij de bakker passeerden om brood te halen, mochten we nu en dan al eens een vieruurtje kiezen: een boterkoek, een hoorntje of een schuimpje. Later zou ik leren dat dit ook wel meringue genoemd werd.

Aardbeien

Aardbeien. Is er lekkerder zomers fruit? Frambozen misschien. Puur natuur. Of met een beetje slagroom. Om duimen en vingers bij af te likken. Ja, toch?

Eton Mess: recept

En dan hoor je plots over Eton Mess: een Engels dessertje waar aardbeien, merengue en slagroom de hoofdingrediënten uitmaken. Eventueel, naar vrijheid van de kok, aangevuld met frambozen en/of vanille ijs. Dat laatste hoeft voor mij niet. Ik ben geen ijsjes-eter maar kies dan eerder voor een sorbet of een waterijsje.

Maar die Eton Mess dus… Dat is hier de laatste weken meerdere keren op tafel getoverd.

Zelf ook maken?

Heel simpel: was en snij de aardbeien. Bepaalde recepten spreken van geplette aardbeien, ik sneed ze gewoon in kleine stukjes. Daar dan wat slagroom over en afwerken met wat verkruimelde merengue. Verschillende laagjes kan ook. Eigen toevoegingen mogen ook. Een simpel, lekker dessertje waar je je creativiteit dus op kan botvieren.

Zomaar uit het niets, meteen op nummer 1 van mijn favoriete dessertjes, die Eton Mess!

2 gedachten over “Eton Mess – mijn favoriete dessert

  1. marlies zegt:

    ik heb het intussen mogen proeven en zeker sindsdien ook bij mijn favoriete dessertjeslijst opgenomen wegens simpel, naar eigen inspiratie aanpasbaar en altijd lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.