Energiegevers

Posted in Uncategorized by

Energiegevers: zonsondergang

Hou je klaar voor een blogpost vol mindfullness ;-)

Zonder dat we het goed en wel beseffen vallen we in het dagdagelijkse leven ten prooi aan allerlei energievreters. Zolang daar voldoende energiegevers tegenover staan is er op zich niets mis.

Als je meer energievreters hebt dan energiegevers, verdwijnt alle energie beetje bij beetje uit je lichaam. Tijd dus voor wat meer energiegevers in je leven!

Er ligt momenteel een schriftje naast mijn bed. Elke avond schrijf ik daar de energiegevers van die dag op. Een dag weinig te noteren? Dan probeer ik de dag erna meer energiegevers in te bouwen. En neen, die energievreters noteren we niet, want daar willen we niet op focussen!

Waar kreeg ik de afgelopen dagen energie van?

 • Lieve mailtjes, berichtjes en reacties van lieve bloglezers. Ik besef eens te meer hoeveel energie ik krijg van deze blog.
 • Niets moeten. ‘Moeten’, het is een woordje dat ik uit mijn woordenboek moet wil schrappen. ‘Graag willen doen’ klinkt beter, niet?
 • Gedachten op nul tijdens een duurloopje. En vrienden die bij de bergop op je wachten om je aan te moedigen. Thanks C en J!
 • Ontbijten in de zon, met verse aardbeien.
 • ‘s Avonds van Middelkerke naar Oostende rijden en de auto even aan de kant zetten om de kustbaan over te steken en een foto te nemen van de zonsondergang.
 • Eventjes uitblazen op het terras van een van de beste vriendinnen en haar kleine baby’tje entertainen.
 • Langs de zeedijk terug naar huis fietsen en even vakantiegevoel opsnuiven. En wind achter. Wind achter is altijd een winner!
 • Pootje baden in het nog erg koude zeewater. En amper kunnen geloven dat je, begin januari als het nog kouder is, helemaal in het water gaat voor de nieuwjaarsduik.
 • Onder een dekentje voor het haardvuur naar TLC staren. Voor de Belgacom Proximus-klanten: kanaal 215! Sister Wives, Extreme Couponing, Undercover Parents,… Soms moet het niet hoogstaander zijn.
 • Op vrijdagavond met tegenzin naar het zwembad vertrekken. Je hebt je echt uit je zetel moeten slepen onder het motto: kom uit je kot en beweeg! Je trekt je duikpak aan en springt in het water. Brr, de temperatuur van het water valt wat tegen. En dan hou je je adem in en ga je een halve lengte onder water zwemmen. De stilte, de wegvallende zwaartekracht,… Jep, onderwater is beter dan in de zetel.

Doe je mee? Wat zijn jouw energiegevers?

21 april 2015
/
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Silke

  Leuke post, Heidi! Toverde een glimlach op mijn snoet :-)

  Mijn energiegevers van de laatste dagen:
  – wakker worden met de zon op mijn snoet
  – een goede vriendin zien stralen op haar trouwdag
  – een boek dat op een mooie manier eindigt
  – buiten eten
  – een paasei eten (ja, ook enkele weken na Pasen smaakt dat!)
  – lammetjes die dartelen in de wei
  -….

  21 april 2015 at 19:27
 • Reply Nele

  Een energiegever is een reactie van laloe ontwaren op je eigen blog. En dan nog eentje op een post waarin niemand echt interesse had :-)
  Dat van dat duiken – herkenbaar ! Ik heb dat op woensdag ook als ik naar de dansles moet vertrekken.

  22 april 2015 at 07:28
 • Reply Heleen

  Ik ben al een tijdje niet meer aan het strand geweest, ondanks het 5 minuten wandelen is… schande!
  Ik krijg energie van wandelingen met de hond en vriend/vriendinnen, pure quality time! en ONTBIJT natuurlijk :)

  22 april 2015 at 09:08
 • Reply Sopdet

  Die laatste zalig…
  Fietsen, yoga, wandelen, kinderen, douchen, eten maken, dieren, de natuur… Oh zoveel mooie dingen in de wereld en oh oh, dat lekker glaasje likeur deze avond tijdens de film, njamie

  24 april 2015 at 22:54
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: