De was doen op reis

Een van de geheimen achter reizen met enkel handbagage is de was doen op reis! Dankzij een klein flesje ecologisch afwasmiddel kan ik meerdere weken reizen met enkel een kleine koffer.

Disclaimer: vorig jaar kreeg ik een flesje soak opgestuurd om uit te testen. Ik was er zo tevreden over dat ik ondertussen zelf al een grotere verpakking kocht waarmee ik het kleine flesje bijvul.

wassen op reis

Kleine wasjes op reis

Het is een vrij gewoon zicht in mijn hotelkamer: mijn lingerie of zelfs kledij die even ligt te weken in de lavabo. Een snelle was zorgt ervoor dat ik minder kledij in mijn koffer moet steken. Het vraagt wel een beetje planning. Als je elke dag ergens anders overnacht, bestaat het risico dat het niet allemaal op tijd droog is.

Vroeger deed ik de was op reis met behulp van een stuk Sunlight-zeep. Handig want een stuk zeep kan niet uitlopen in je valies. Met het flesje soak heb ik dat wel al voorgehad. Ik steek het sindsdien altijd in een apart ziploc-tasje.

Soak, de ideale compagnon om de was te doen op reis

Hoewel de flyer bij het flesje soak het vooral over het wassen van delicate lingerie heeft, gebruik ik het vooral op reis. Het handige is dat je je wasgoed gewoon 15 minuutjes (zelfs in koud water) laten weken en het daarna zonder uitspoelen kan laten drogen. Hardnekkige vlekken zullen iets stevigers nodig hebben maar om je kledij wat op te frissen is het perfect. Bovendien is soak uit natuurlijke ingrediënten gemaakt, wat voor mij de iets duurdere aankoopprijs wel compenseert.

Soak wassen op reis

3 gedachten over “De was doen op reis

 1. Kris10 zegt:

  Wassen: check. Maar hoe droog je die kleren? Ik probeerde al een paar keer op reis te wassen en eindigde met een aparte plastic zak met vochtige kleren in mijn bagage. (ipv frisgewassen outfit om mee naar huis te vertrekken)

  • Heidi zegt:

   Ja, da’s hier ook een puntje. Ik was bv alleen als ik zeker 2 nachten op dezelfde plaats blijf. Ik kocht ooit zo’n waslijn voor op reis. Best wel handig maar daarmee is het niet echt sneller droog natuurlijk. De handdoekradiator of de airco helpen wel een beetje. En goed uitwringen natuurlijk ook. Ik probeer op reis vooral sneldrogende spullen mee te nemen. Die zijn meestal ook compacter.

 2. Jeroen zegt:

  Als we op reis gingen, ging er ook altijd een klein flesje wasmiddel mee. Zeker ook een aanrader met kinderen om snel een vlekje weg te wassen of inderdaad wat lingerie een opfrisbeurt te geven. Drogen is voor die kleinere stukken meestal geen probleem. Een handdoekrekje of – droger is er meestal wel in een hotelkamer. Of zelfs de railing (met handdoek over) van het douchegordijn kan dienst doen als provisoir droogrek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.