De beste boeken voor duikers

Posted in Scuba diving by
Boeken voor duikers

Met een boek zit je altijd goed. Nu de cadeautjesmaanden er stilaan aankomen, zet ik graag enkele boekentips voor duikers op een rijtje. Om te kopen als cadeautje of om jezelf cadeau te doen.

De avonturen van Clive Cussler

Als kind verslond ik de boekjes van de Babysittersclub en de Dierenkliniek. Als prille twintiger dook ik in de verhalen en avonturen van Dirk Pitt. De boeken zijn geschreven door Clive Cussler. De fascinatie ging zo ver dat ik ooit op de vraag, “Welke auteur zou je graag ontmoeten?”, zelfs Clive Cussler antwoordde. Ik las ze meestal in het Engels maar heb ook een paar Nederlandse vertalingen in mijn boekenkast zitten.

Als het spannend en avontuurlijk mag zijn en zich deels onderwater mag afspelen, dan kan ik de boeken over Dirk Pitt van Clive Cussler warm aanbevelen.

Meerminnen verdrinken niet

Vorige zomer bezocht ik Bruinisse, in Zeeland. Ik was al zo vaak bij Zoetersbout, de duikplek bij Bruinisse, gaan duiken maar had het dorpje nog nooit bezocht. In het museum daar kocht ik het boek ‘Meerminnen verdrinken niet’, geschreven door Saskia Maaskant. Het boek vertelt het verhaal van de grote storm die ze er meemaakten. Toen ik enkele weken geleden opnieuw in Bruinisse rondwandelde, zag ik de personages van het boek zo door de straten wandelen. Een aanrader!

Boeken over het onderwaterleven

Van kleinsaf was ik altijd gefascineerd door het onderwaterleven. Dat mijn vakantiejob als edutainer zou uitmonden in een eerste vaste job als aquarist was niet echt een verrassing. Ik vond het geweldig om zoveel over het mariene leven te leren. Ja, ik heb zelfs even overwogen om mariene biologie te studeren!

Nog steeds vind ik dat een van de leukste dingen aan duiken: kunnen benoemen wat je ziet onderwater en dus ook een beetje kunnen inschatten hoe bijzonder het is wat je zag. Ik volg regelmatig nog een cursus of een workshop om bij te leren en heb ook een aantal gidsen in mijn boekenkast staan waar ik graag even in blader.

Boeken over wrakduiken

Als het gaat over wrakduiken gaat mijn hartje altijd wat sneller slaan. Het boek “Schatten en scheepswrakken” van Tomas Termote (met wie ik op expeditie naar de Belgica ging) is het pronkstuk van mijn boekenkast. Ik heb er heel nauwgezet in bijgehouden op welke wrakken uit het boek ik al gedoken heb.

Ook aan sommige wrakduiken in tropisch water heb ik fantastische herinneringen, zoals de wrakken van Coron. Ik ben benieuwd of deze ook in onderstaande wrakkenboeken staan!

Bucketlist voor duikers

Duikbucketlistgewijs kan ik niet klagen. Ik heb best al veel van mijn wishlist kunnen schrappen: de Belgica, Scapa Flow, duiken met haaien, dolfijnen, schildpadden,… ,… Truuk Lagoon staat nog op mijn verlanglijstje. En ik ben er nog niet in geslaagd om eens met manatees te duiken. Misschien vind ik in deze boeken nog inspiratie.

Nog meer boeken over duiken

Als je echt geïnteresseerd bent in iets, dan wil je er alles over weten. Daarom heb ik deze boeken nog aan dit lijstje met boeken voor duikers toegevoegd. Misschien wil je meer weten over duiktekens? Of ben je onlangs begonnen met freediven? Ben je op zoek naar nieuwe duikdromen? Of wil je je verdiepen in hoe je duikongevallen kan vermijden? Elk onderwerp heeft wel een boek.

Welk boek over duiken vind je een absolute aanrader? Laat het zeker weten in de comments!

Meer inspiratie?

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Boeken voor duikers #cadeautips

Affiliates

29 oktober 2021
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: