De Belgische kust

Geboren en getogen aan zee! Ik kan me niet inbeelden dat ik ooit ergens zou wonen en er geen zee op wandelafstand is. Duust hartjes voor Oostende! Hier valt altijd wel iets te beleven, een mooie extra bovenop de zee. Ook de andere kustgemeenten veroverden mijn hart. Tot mijn twaalf jaar woonde ik in Middelkerke, daarna woonde ik 3 jaar in Westende. Waar we in Middelkerke in de blok net achter de zeedijk woonden, had ik in Westende zelfs zijdelings zeezicht vanuit mijn slaapkamer. Een droom voor een kind van de zee! Daarna belandde ik in Oostende. Met zo’n 10 minuutjes stappen woon ik nu relatief ‘ver’ van de zee. Ik weet dat je daar in het ‘binnenland’ mee lacht als ik dat zeg. Ik zie de zee niet elke dag (wel bijna elke dag) maar weten dat ze daar ligt en ik er zomaar naartoe kan als ik wil, is goud waard.

Met een studentenjob/eerste job in Blankenberge, een tweede job aan de andere kant van de kust, in De Panne, en regelmatig uitstapjes naar de andere kustgemeenten durf ik zeggen dat ik onze Belgische kust vrij goed ken. Diezelfde vakantiejobs zorgden er voor dat ik ook al snel alle tramhaltes langs de Belgische kust vanbuiten kende. Ik weet niet of ik ze nu nog foutloos zou kunnen opsommen maar ik ken in elk geval alle kustgemeenten van De Panne tot Knokke-Heist in de juiste volgorde, haha.

Vakantie in eigen land

Het is een cliché, we reizen heel de wereld rond maar weten amper wat zich achter onze hoek afspeelt. De coronacrisis liet ons de mooiste plekjes in eigen land herontdekken. Een van die favoriete plekjes is zonder twijfel de Belgische kust. Uitwaaien, genieten van de zilte zeelucht, ravotten in de duinen, een zandkasteel maken, je smaakpapillen verwennen met het lekkers uit de Noordzee,… De opties aan zee zijn eindeloos!

Logies aan de Belgische kust

Hoewel ik meestal voor daguitstapjes aan de Belgische kust ga, gebeurt het soms dat ik voor een overnachting kies. Ik heb zelfs een wishlist van mooie logies aan de Belgische kust! Een paar ervan heb ik ondertussen ook al effectief uitgetest. Als je inspiratie zoekt voor een weekendje weg aan zee, vind je hieronder een lijstje met enkele pareltjes.

  • Scandinavisch getinte adresjes hebben altijd een voetje voor. Moom in De Panne is zo’n adresje dat al even op mijn verlanglijstje staat. Ook B&B Summertime (Koksijde) en Bænk (Nieuwpoort) hebben een Scandinavische touch.
  • Villa Paradis in Oostduinkerke is een echt paradijs. Met een zwembad, een jacuzzi en een sauna hebben ze hier alles waar ik van droom. Er is zelfs een bowlingbaan! Oh, en had ik het zeezicht al vermeld?
  • In eigen stad staan Hotel Du Bassin, Thermae Palace en Villa Plage op mijn lijstje.
  • Hotels met zeezicht? De zon zien zakken in zee, in slaap gewiegd worden met de golven op de achtergrond… Redenen genoeg om te kiezen voor een hotel met zicht op zee. Ik denk meteen terug aan die keer dat ik in Hotel Riant de Séjour verbleef. Een prachtige zonsondergang vanop het terras van mijn ruime kamer en na een goede nacht rust een verzorgd ontbijt.

Ik vul bovenstaand lijstje regelmatig aan dus kom zeker nog eens terug!

Van De Panne naar Knokke-Heist

Tip! Coronaproof naar de Belgische kust? Ik mocht voor VAB-magazine enkele coronaproof tips op een rijtje zetten.

De beste tips op een rijtje

Pin for later

Op vakantie aan de Belgische kust

Affiliate