Compensatie treinvertragingen

Posted in Lifehacks, Reistips by

compensatie treinvertragingen

Nope, geen klaagpost over de vertragingen van den NMBS, dat doe ik op Twitter wel. Maar uitleg over de compensatieregeling die ze voorzien.

Formulier compensatie treinvertragingen

Op hun website vind je een formulier compensatie treinvertragingen (goed verstopt, daarom hier de link). Hou elke vertraging vanaf 15 minuten bij. Deze website maakt het je een beetje makkelijker. Een beetje werk maar het levert geld op! Verwacht geen massa’s cash geld. De compensatie uit zich in een bedrag in je elektronische portefeuille waarmee je dan treinkaarten en -biljetten kan aankopen. Elke 6 maanden heb ik zo een railpass voor de verniet.

Valt me trouwens op hoe veel mensen dagelijks de trein nemen en toch nog niet van deze ‘compensatie treinvertraging’-regeling gehoord hebben. Als het van mij afhing, zou de NMBS dit in elk station duidelijk moeten afficheren. En uiteraard nog liever treinen die op tijd zijn dan deze kleine compensatie.

PS Vertragingen veroorzaakt door aangekondigde stakingen geven helaas geen recht op compensatie.

24 mei 2013
/
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Sopdet

  Ze zouden inderdaad wat klantvriendelijker mogen zijn op dat vlak. Het ergste is dat ze het zelf beter weten dan wij, ze zouden het volledig geautomatiseerd kunnen doen.

  24 augustus 2017 at 08:35
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: