Cityjogging in Bakoe

Je bent er niet geweest als je er niet geslapen en gelopen hebt.

Topquote van Cédric Van Branteghem! En ik kan me er helemaal in vinden. Ik had al een dingetje met Runkeeper. Ik nam mijn loopschoenen en gps horloge overal mee want ik vond het leuk om verschillende routes in verschillende steden/landen te loggen in Runkeeper.

Op uitnodiging van AG Insurance mocht ik enkele dagen mee naar de Europese Spelen in Bakoe, Azerbeidzjan. Zoals je gisteren al kon lezen, hadden we een druk programma in Bakoe. Dat lopen kwam er maar niet van. Maar ik had mijn sportkledij toch niet voor niks meegenomen hé?

Na de Antwerp 10 Miles kwam ik in een loopdip terecht. Ik ging nog een paar keer hardlopen joggen maar het plezier was ver te zoeken. En had Anneleen niet gezegd dat ze mee zou gaan lopen, het was er wellicht echt niet van gekomen om in Bakoe te lopen.

Maar na een paar cocktails ‘s avonds spraken we af om de volgende ochtend te lopen. Het zou niet zomaar een rondje worden. Anneleen en ik kregen het gezelschap van Cédric Van Branteghem. Ahum. Toch wel even stressen want mijn conditie is voor de moment niet echt top. En dan hardlopen in het gezelschap van een ex-olympisch atleet? Ahum again.

Het viel eigenlijk wel mee, met mijn conditie. Ik zou kunnen zeggen dat ik Cédric best goed kon bijhouden maar hij heeft zijn tempo natuurlijk serieus moeten aanpassen ;-)

We liepen van het hotel naar de Kaspische zee. Ik vond het heerlijk om ‘s morgens vroeg langs het water te kunnen lopen en Bakoe al lopend te verkennen. Echt een zalig loopje!

We stopten onderweg voor een foto bij de vlam. (Oef, kon ik even op adem komen ;-)

Baku Running (2)

En voor wie eraan zou twijfelen of ik wel echt gelopen heb… (Ja, zus, ik kijk naar jou!)

Baku Running (8)

Baku Running (4)

Baku Running (6)

Baku Running (5)

Baku Running (7)

Nogmaals bedankt voor de foto’s, C!

Runkeeper Baku

We besloten langs dezelfde weg terug te keren. We hadden niet erg goed opgelet en het was zoeken om de straat van het hotel terug te vinden. Op mijn Runkeeper kan je het niet zo goed zien want ik ben maar één straat meegelopen en liet bij de andere straten Cédric voorlopen :-) Het voordeel van met een topatleet te lopen! Ook al was het een beetje bergop en was het zelfs om 8u ‘s morgens al heet, voor Cédric was dit piece of cake!

In het hotel nam hij de trap. Anneleen en ik kozen voor de lift :-)

Baku Running (1)

Het was een inspirerend loopje. Ik vond er de goesting om te lopen terug. Anderhalve maand na de Antwerp 10 Miles is het ‘ik MOET lopen’ weer ‘ik heb GOESTING om te lopen’ geworden. Misschien toch inschrijven voor de Urban Trail in Brugge en nog een paar andere loopevents? Waar cityjogging in Bakoe niet voor kan zorgen :-)

17 juni 2015
/
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Margo

  Ik geniet ook altijd zo van hardlopen in andere steden en plaatsen!
  Brugge Urban Trail is een aanrader; twee keer meegedaan.

  Leuk geschreven!

  17 juni 2015 at 16:36
  • Reply Heidi

   Na Antwerpen had ik Gent ook graag gedaan maar was net dag na Big Blogameetup :-) Ga straks eens kijken of Brugge in agenda past.

   21 juni 2015 at 19:36
 • Reply Liese

  Geweldig! (Ps: je flantaart wordt hier enorm veel gemaakt voor kraambezoek, telkens goeie commentaar op!)

  21 juni 2015 at 09:50
  • Reply Heidi

   Super :-) Ik maak die flantaart hier ook regelmatig. Zo lekker hé! En eigenlijk niet zo moeilijk maar het ziet er wel ingenieus uit ;-)

   21 juni 2015 at 11:10
   • Reply liese

    tis ook een voordeel dat je alles gewoon in de aldi kunt kopen :-)

    21 juni 2015 at 19:28

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: