Bloempotverwarming

Posted in DIY, Lifehacks by
Bloempotverwarming

Voor u uitgetest: bloempotverwarming. For English… please scroll down and watch the video!

Je huis verwarmen met een paar theelichtjes?

Dat je je huis kan verwarmen met een paar theelichtjes, wie had dat gedacht? Hoe maak je zelf een bloempotverwarming? Wellicht heb je de meeste benodigdheden gewoon thuis liggen. Ik moest even naar AVEVE en Action lopen voor theelichtjes, een cakevorm (had thuis enkel van die siliconen gevallen liggen), bloempotten en een taartrooster. De bakstenen had ik nog liggen van de verbouwingen. Meer heb je niet nodig voor die bloempotverwarming.

Bloempotverwarming benodigdheden

Omdat ik geen risico wou nemen met mijn salontafeltje, plaatste ik eerst enkele kurken onderleggers. De cakevorm met enkele theelichtjes ging in het midden. Aan beide kanten een baksteen. Daar het rooster op. Je kan het ook zonder deze constructie doen (en dus de bloempotten rechtstreeks op de cakevorm) maar dit leek me iets stabieler en bovendien makkelijker om de kaarsjes te vervangen of uit te blazen. Die bloempotten worden namelijk redelijk heet.

Bloempotverwarming

Over de theelichtjes plaats je de kleinste bloempot. Dek het gaatje af met een muntstukje (Zijn die rostjes toch nog voor iets goed) of gebruik een stukje aluminiumfolie. Zet daarna de grotere bloempot erover.

Bloempotverwarming
Bloempotverwarming

Werkt het echt? Mijn collega beweert van wel. Als je er net naast gaat zitten voel je de extra warmte. Maar de centrale verwarming uitzetten en vervangen door bloempotverwarming lijkt me in mijn ruime woonkamer niet meteen een optie. De verkoper in AVEVE lachte me niet uit toen ik uitlegde wat ik van plan was. Blijkbaar is dit niet ongewoon in Zuid-Amerika.

Nog even een waarschuwing: laat je bloempotkacheltje nooit zonder toezicht branden! Proberen op eigen risico!

Verwarmingstoestellen

Nood aan een extra verwarming in huis? Maak het je gemakkelijk en kies voor een van onderstaande verwarmingstoestellen.

Bloempotverwarming

Kostprijs van bloempotverwarming?

Ik gebruikte uiteindelijk een oud taartrooster dat ik nog had liggen. Voor de potten betaalde ik 2,60 euro (40% soldenkorting), 75 theelichtjes die 6u branden kostten me 2,99 euro, de cakevorm was 1,89 euro. Voor een taartrooster moet je op 4 à 6 euro rekenen en de bakstenen zullen iets van 0,50 cent geweest zijn.

Oh ja, ik maakte voor het eerst een vlogje.

Disclaimer: if you want to try this at home, never leave the candles unattended. Try at your own risk!

Pin for later

Bloempotverwarming
31 januari 2014
/
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply De Winne

  Dit werkt niet. De bloempotten worden warm, maar je kan er je handen tegenhouden.

  2 oktober 2016 at 21:55
  • Reply Heidi

   Oei? Hier kan ik mijn handen niet echt tegen de bloempotten houden… Het gaat natuurlijk geen hele kamer verwarmen maar rond de pot wordt het toch lekker warm.

   8 oktober 2016 at 19:13

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: