Belgische reisblogsters, een lijstje

Posted in Reistips by

Belgische reisblogsters

Zij gaf me, via Twitter, de inspiratie voor dit lijstje. Want in dit artikel staan ferme female travel bloggers maar ook in ons Belgenlandje zijn er inspirerende madammen met een reiskriebel te vinden. Ik heb voor het gemak even een opdeling naar taal gemaakt.

In’t Nederlands

Reismicrobe

foto Nies

Nies krijgt de ere-plaats in dit lijstje van Belgische reisblogsters. Ze is voor mij dé Italië-kenner. Ze woonde er enkele maanden en schreef er al enkele interessante blogposts over. We kennen elkaar al een hele tijd maar tot nog toe enkel online. Volgende week gaan we elkaar eindelijk ontmoetten. In Ibiza dan nog wel! En daar kijk ik echt naar uit!

Vree ver weg

Vree ver weg kan soms ook lekker dichtbij zijn. Claire kent de hippe plekjes in Gent en zelfs in Blankenberge. Maar ook Oeganda en IJsland hebben geen geheimen meer voor haar. Ik hou van haar schrijfstijl en van de manier waarop ze zelfs een thema als ‘ontbijt’ tijdens #boostyourpositivity origineel aanpakt. Ook altijd plezant om oud-collega Nicky soms te zien opduiken op haar foto’s.

Vree Ver Weg logo

Scratching my map

Scratching my map

Zalig toch, die wereldkaarten waar je kan weg krabben waar je al geweest bent! (Hint, ‘t is bijna kerst…) Lotte noemde haar blog naar deze musthaves voor frequent travellers. Ik ken haar blog nog maar een week ofzo. Leuke artikels en mooie lay-out!

 

Living by the Sea

20150828-HeidiVdb-LoRes-1306

Hehe, funny om jezelf in een lijstje te plaatsen van Belgische reisblogs. Living by the Sea is een lifestyle & travel blog. Maar ook de lifestyle-stukjes ademen travel.
Van Antarctica tot Zeeland, I wanna see the world! Lately, een kleine Scandinavië-verslaving, dat lees je ook op mijn tweede reisblog Take me to Sweden. En zo goed als altijd travelling light, enkel met het handbagagekoffertje. Hier lees je alles over mijn reiskriebels.

In’t Engels

Fractions of the world

Een journaliste met een passie voor reizen. Tine zoekt het buiten de begane paadjes. Met haar blog deelt ze stukjes van de wereld. Fotografie speelt daarin een belangrijke rol.

 

In alletwee

Wonderful Wanderings

WondWand

Knap hoor. En vooral tijdrovend. Sofie koos ervoor om zowel in het Engels als het Nederlands te bloggen. En ze doet dat niet slecht! Ze is een uitstekende ambassadrice voor België. Haar filmpje waarin ze België duidelijk uitlegt, is al een paar keer van pas gekomen. Want ja, hoe vaak moet je (vooral buiten Europa) niet gaan uitleggen hoe dat hier zit, met dat Frans en dat Nederlands… Om van al de rest nog maar te zwijgen :)

Voelen de mannelijke reisbloggers zich wat achtergestoken? Don’t worry, ik maakte ook een male-only blogpost. Aanvullingen op dit reisblogsters-lijstje zijn welkom in de comments!

PS Volg je me al op Facebook, Instagram en Twitter?

20 oktober 2015
/
Previous Post Next Post

25 Comments

 • Reply Sofie

  Dankje voor de plek in je lijstje! Blij dat je de video verduidelijkend vindt:)

  20 oktober 2015 at 07:29
  • Reply Heidi

   Ja, ik herinner me meerdere conversaties waarin verwijzen naar je video zo makkelijk was geweest :-)

   20 oktober 2015 at 19:08
 • Reply Vetexbart

  Wow, tof lijstje. Van meer dan de helft wist ik het bestaan niet af :-) Snel ontdekken!

  20 oktober 2015 at 09:15
  • Reply Heidi

   Ik werk aan een male only lijstje. Soon online, I promise!

   20 oktober 2015 at 19:08
 • Reply Miss T.

  Ooh, leuk overzicht! Ik lees al een paar travel blogs, maar daar zitten er eigenlijk weinig tussen die geschreven zijn door Belgen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Bedankt voor de tips!

  20 oktober 2015 at 10:04
  • Reply Heidi

   Graag gedaan :-)

   20 oktober 2015 at 19:09
 • Reply Marijke

  Heel leuk zo’n overzicht. Leuk om te zien dat er héél wat vrouwelijke reisbloggers zijn! En zo leer je ook meteen andere blogs kennen (zoals de jouwe) ;-)

  20 oktober 2015 at 10:22
  • Reply Heidi

   Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook verbaasd was :-) Behalve Sofie, Claire en Debbie heb ik er nog niemand van IRL ontmoet. Werk van maken dus :-)

   20 oktober 2015 at 19:10
 • Reply fieke

  Leuk lijstje! Ik dacht ook nog aan deze: http://wacca.be/

  20 oktober 2015 at 10:22
  • Reply Heidi

   Ja, stond ook nog op mijn lijstje :-) Ik ga nog een aparte blogpost maken voor de reisbloggende koppels (een paar uit dit lijstje verhuis ik dan naar andere lijst). Staat bij deze op de planning!

   20 oktober 2015 at 19:15
 • Reply Nies | Reismicrobe.com

  Zo! Jij blijft ook niet bij de pakken zitten ;-) Er is gewoon al een lijst. En ik sta er in. Joepie jee! Ik ben benieuwd of er nog andere vrouwelijke Belgische reisbloggers opduiken. Tot binnen een weekje in Ibiza .

  20 oktober 2015 at 12:13
  • Reply Heidi

   Aftellen! Ibiza, here we come :-)

   24 oktober 2015 at 12:26
 • Reply Sylvie van Nieuwerburgh

  Mooi lijstje! Zitten een paar leuke nieuwe tussen voor mij. Meteen ook de gelegenheid om mijn eigen blog getoutoftown.be te delen. Gevuld met reisverhalen. Op dit moment mijn manier van ‘reizen’.

  20 oktober 2015 at 14:17
  • Reply Heidi

   Leuk! Jouw blog kende ik nog niet. Bij deze volg ik je nu ook :)

   20 oktober 2015 at 19:13
 • Reply Lotte - scratchingmymap

  Leuk dat jij er meteen na ons twitter-gesprek een blog over gemaakt hebt, handig overzicht. Ik kende ze zeker nog niet allemaal (zoals de jouwe), dus heb ik weer fijn leesmateriaal!

  20 oktober 2015 at 20:32
  • Reply Heidi

   Idem hier :-)

   24 oktober 2015 at 12:29
 • Reply Lies

  Hey Heidi! Bedankt voor de mention! Je hebt gelijk, veel meer Canada posts komen binnenkort :)
  Ik zie altijd vooral lijstjes met internationale bloggers, en dankzij deze lijst leer ik er een paar kennen van mijn thuisland :)

  20 oktober 2015 at 20:51
 • Reply Claire

  Hoera!! Ik lees zo graag Belgische reisblogs, zeker van niet-professionele bloggers. Nederlandse bloggers zijn er met hopen, maar stiekem erger ik mij daar altijd een beetje aan :p
  Een paar Url’s toegevoegd aan m’n Bloglovin feed, merci!!

  20 oktober 2015 at 23:08
 • Reply Claire

  Alé, aan een paar dan. De Newsmonkeys van de reisblogs zeg maar :p

  20 oktober 2015 at 23:19
  • Reply Heidi

   I know exactly what you mean :-)

   24 oktober 2015 at 12:30
 • Reply Nina

  Dag Heidi, leuke post! Dank om travelboulevard.be in het lijstje op te nemen, doet veel plezier! :) Heel erg tof ook om andere Belgische reisbloggers te leren kennen, er zitten er een aantal tussen die nieuw zijn voor mij. Ik kijk al uit naar je volgende lijstje! :)

  21 oktober 2015 at 07:49
 • Reply Sophie

  Leuk lijstje! Een paar jaar geleden begon ik ook met een reisblog, maar de komst van een kindje heeft die even in de koelkast gestoken. Ik heb echter mooie voornemens om het nu stilletjes toch weer op te pikken en zulke lijstjes zijn altijd een goeie motivatie :-)

  21 oktober 2015 at 14:02
 • Reply Curlygirlabroad

  Leuk! Altijd fijn om andere bloggers te ontdekken :)

  25 september 2016 at 18:50
 • Reply Niels

  Mooie lijstje – alhoewel ik een vermoeden heb dat dit lijstje tegenwoordig ferm uitbreidbaar is :)

  28 september 2016 at 19:05
 • Reply Rani

  Hi daar!
  Ik vroeg mij af of ik als Belgische reisblogger ook een plaatsje zou verdienen in dit felbegeerde lijstje? .D Ik las trouwens ook meer veel plezier je artikel met mannelijke Belgische reisbloggers!

  10 juli 2019 at 12:39
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: