Belgische reisblogsters, een lijstje

Belgische reisblogsters

Zij gaf me, via Twitter, de inspiratie voor dit lijstje. Want in dit artikel staan ferme female travel bloggers maar ook in ons Belgenlandje zijn er inspirerende madammen met een reiskriebel te vinden. Ik heb voor het gemak even een opdeling naar taal gemaakt.

In’t Nederlands

Reismicrobe

foto Nies

Nies krijgt de ere-plaats in dit lijstje van Belgische reisblogsters. Ze is voor mij dé Italië-kenner. Ze woonde er enkele maanden en schreef er al enkele interessante blogposts over. We kennen elkaar al een hele tijd maar tot nog toe enkel online. Volgende week gaan we elkaar eindelijk ontmoetten. In Ibiza dan nog wel! En daar kijk ik echt naar uit!

Vree ver weg

Vree ver weg kan soms ook lekker dichtbij zijn. Claire kent de hippe plekjes in Gent en zelfs in Blankenberge. Maar ook Oeganda en IJsland hebben geen geheimen meer voor haar. Ik hou van haar schrijfstijl en van de manier waarop ze zelfs een thema als ‘ontbijt’ tijdens #boostyourpositivity origineel aanpakt. Ook altijd plezant om oud-collega Nicky soms te zien opduiken op haar foto’s.

Vree Ver Weg logo

Scratching my map

Scratching my map

Zalig toch, die wereldkaarten waar je kan weg krabben waar je al geweest bent! (Hint, ‘t is bijna kerst…) Lotte noemde haar blog naar deze musthaves voor frequent travellers. Ik ken haar blog nog maar een week ofzo. Leuke artikels en mooie lay-out!

 

Living by the Sea

20150828-HeidiVdb-LoRes-1306

Hehe, funny om jezelf in een lijstje te plaatsen van Belgische reisblogs. Living by the Sea is een lifestyle & travel blog. Maar ook de lifestyle-stukjes ademen travel.
Van Antarctica tot Zeeland, I wanna see the world! Lately, een kleine Scandinavië-verslaving, dat lees je ook op mijn tweede reisblog Take me to Sweden. En zo goed als altijd travelling light, enkel met het handbagagekoffertje. Hier lees je alles over mijn reiskriebels.

In’t Engels

Fractions of the world

Een journaliste met een passie voor reizen. Tine zoekt het buiten de begane paadjes. Met haar blog deelt ze stukjes van de wereld. Fotografie speelt daarin een belangrijke rol.

 

In alletwee

Wonderful Wanderings

WondWand

Knap hoor. En vooral tijdrovend. Sofie koos ervoor om zowel in het Engels als het Nederlands te bloggen. En ze doet dat niet slecht! Ze is een uitstekende ambassadrice voor België. Haar filmpje waarin ze België duidelijk uitlegt, is al een paar keer van pas gekomen. Want ja, hoe vaak moet je (vooral buiten Europa) niet gaan uitleggen hoe dat hier zit, met dat Frans en dat Nederlands… Om van al de rest nog maar te zwijgen :)

Voelen de mannelijke reisbloggers zich wat achtergestoken? Don’t worry, ik maakte ook een male-only blogpost. Aanvullingen op dit reisblogsters-lijstje zijn welkom in de comments!

PS Volg je me al op Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Ja, ik herinner me meerdere conversaties waarin verwijzen naar je video zo makkelijk was geweest :-)

 1. Ooh, leuk overzicht! Ik lees al een paar travel blogs, maar daar zitten er eigenlijk weinig tussen die geschreven zijn door Belgen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Bedankt voor de tips!

  • Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook verbaasd was :-) Behalve Sofie, Claire en Debbie heb ik er nog niemand van IRL ontmoet. Werk van maken dus :-)

  • Ja, stond ook nog op mijn lijstje :-) Ik ga nog een aparte blogpost maken voor de reisbloggende koppels (een paar uit dit lijstje verhuis ik dan naar andere lijst). Staat bij deze op de planning!

 2. Hey Heidi! Bedankt voor de mention! Je hebt gelijk, veel meer Canada posts komen binnenkort :)
  Ik zie altijd vooral lijstjes met internationale bloggers, en dankzij deze lijst leer ik er een paar kennen van mijn thuisland :)

 3. Hoera!! Ik lees zo graag Belgische reisblogs, zeker van niet-professionele bloggers. Nederlandse bloggers zijn er met hopen, maar stiekem erger ik mij daar altijd een beetje aan :p
  Een paar Url’s toegevoegd aan m’n Bloglovin feed, merci!!

 4. Dag Heidi, leuke post! Dank om travelboulevard.be in het lijstje op te nemen, doet veel plezier! :) Heel erg tof ook om andere Belgische reisbloggers te leren kennen, er zitten er een aantal tussen die nieuw zijn voor mij. Ik kijk al uit naar je volgende lijstje! :)

 5. Leuk lijstje! Een paar jaar geleden begon ik ook met een reisblog, maar de komst van een kindje heeft die even in de koelkast gestoken. Ik heb echter mooie voornemens om het nu stilletjes toch weer op te pikken en zulke lijstjes zijn altijd een goeie motivatie :-)