Cake bakken zonder boter

Posted in Eten & drinken by
Bakken zonder boter

Een vrije dag en niets speciaals op de planning en ik had zin in cake bakken. Alleen… er was niet genoeg boter in huis.
Tussen al mijn knipsels met receptjes vond ik dit terug. Een receptje dat ik ooit eens genoteerd had en waar je dus amper boter voor nodig hebt. Klaar om een cake te bakken zonder boter?

Als je mijn krabbels niet kan lezen, hierbij het recept:

Ingredienten voor een cake zonder boter

  • 4 eieren
  • 2 kopjes yoghurt (ik neem de natuuryoghurt, zonder suiker)
  • 4 kopjes bloem
  • 10 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder

Zo maak je een cake zonder boter

  • Eerst de eieren, suiker en yoghurt mengen
  • De bloem en de bakpoeder mengen
  • Alles bij elkaar gooien
  • Je kan eventueel nog fruit toevoegen, of stukjes chocolade.
  • Dat alles in een ingevette cakevorm gieten
  • Ongeveer 25 minuten op 180 graden*

* hangt van je oven af. Is beetje experimenteren in het begin.

Als je denkt dat je cake klaar is, er even in prikken met een breinaald. Als er geen deeg meer aan blijft plakken is de cake klaar. Maar dat wisten jullie uiteraard allemaal al zelf.
Smakelijk!

Update: geen eieren in huis? Geen probleem! Kijk dan even hier.

28 mei 2013
/
Previous Post Next Post

9 Comments

  • Reply Stacey

    Heb ‘t vandaag gemaakt, echt goed gelukt. Heerlijk is die!

    15 september 2013 at 20:31
    • Reply Chell

      Ben benieuwd. Staat nu in de oven

      30 mei 2017 at 20:23
  • Reply Maya

    Hoeveel gram zijn die kopjes bloem en de yoghurt a.u.b?

    6 juli 2017 at 19:12
    • Reply Heidi

      Dag Maya, geen idee eerlijk gezegd. Ik gebruik hier de koffiekopjes van Ikea voor, net omdat je dan niet moet afwegen ;)

      6 juli 2017 at 20:18
  • Reply noesch

    lap dat was ook mijn vraag :-) zou je misschien heel even willen zien hoeveel water er in zo’n kop zit ? Dan heb ik een idee…

    21 januari 2018 at 20:55
  • Reply Heidi

    Hallo, een kopje is ongeveer 240 ml. Misschien helpt dat al? Een kopje bloem zou ongeveer 130 gram moeten wegen. Succes!

    21 januari 2018 at 22:32
  • Reply Cherokee

    Lekker!

    1 april 2018 at 19:36
  • Reply mirjam

    hallo, superlekker! alleen… helemaal scheef gerezen… weet je misschien hoe ik dit kan vermijden want ik zou de cake willen versieren voor een verjaardag :-). De korst is niet krokant: lukt het jou om zonder boter een krokante korst te krijgen..? dankje!!

    24 april 2018 at 18:46
    • Reply Heidi

      Met yoghurt blijft het inderdaad zachter. Scheef gerezen heb ik nog nooit voorgehad. Heb je de ingrediënten voldoende gemengd?

      28 april 2018 at 11:29

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees ook:

    %d bloggers liken dit: