What’s in my car?

Posted in Minimaliseren by

Een ‘what’s in my bag’-post is erg populair onder bloggers. Ik ga vandaag voor de variant. Wat ligt er allemaal in mijn auto?

Mijn droomwagen

Ik rij met een pepperbeige Renault Clio. Stiekem droom ik van een Audi A3 e-tronic. Of die wagen echt zo groen is als de fabrikant beweert is nog even afwachten. Momenteel heb ik ook geen oprit of garage dus het zou een heel gedoe worden om mijn wagen op te laden. Bovendien heb je dan best ook zonnepanelen.

Mijn volgende auto is liefst een auto met cruise control, airco en een ingebouwde gps/bluetooth systeem voor de handsfree set…. Ik mag even dromen toch?

Update: ondertussen ben ik in blije verwachting van een Q2 <3

Ik kan echt genieten van een dagje ‘op de baan’ te zijn. In mijn auto is dan ook vanalles voorhanden om het zo comfortabel mogelijk te maken. Een kleine oplijsting…

Checklist auto

 • Een ijskrabber/parkeerkaart: één ding dat meerdere toepassingen heeft, zo hebben we het graag!
 • Notitieboekje en balpen
 • Muntstukken voor de parkeermeter. In Oostende kregen we ooit een gele jeton om een kwartier gratis te parkeren. Weinig gebruik van gemaakt en weet ook niet of het nu nog zo werkt. Af en toe haal ik alle 20 cent-stukken uit mijn portemonnee en dump ze in mijn auto.
  UPDATE: sinds ik cashless door het leven ga, betaal ik per sms.
 • Mijn hands free kit: een van de goedkoopste bluetooth oortjes die ik kon vinden. En het werkt prima! Moet er alleen aan denken om het te gebruiken.
  Binnenkort in de nieuwe auto dus niet meer nodig!
 • De herbruikbare zakken verzamel ik ook in de auto. Het is echt een gewoonte als de boodschappen uitgeladen zijn, meteen de herbruikbare zakken weer in de koffer leggen.
 • Fluo vestjes (verplicht!)
 • EHBO-kit (verplicht!)
 • Achteraan in de auto ligt een tas met de startkabels in. Hier zitten ook handschoenen en andere hulpmiddelen bij auto-noodgevallen in. Superhandig!
 • Op de achterbank ligt een (picknick)dekentje. Een thermodeken zou ook nog handig zijn, just in case.
 • Paraplu
 • Flesje water en een paar blikjes Nalu (héél handig als ik ‘s avonds laat nog van bv Antwerpen naar Oostende rij). Ook energierepen zijn eigenlijk ook wel goed om in je auto te hebben liggen.

Ook handig: ik kocht zo’n plastieken kofferbak. Zeker met dat duikmateriaal een must! Gewoon even uithalen, afspuiten met de tuinslang en de kofferbak is weer proper.

Hoe hoger je better to be safe than sorry-gehalte, hoe meer van deze spullen je ook nog in je auto kan leggen: een zaklamp (maar zit eigenlijk ook in mijn smartphone), energierepen, koelwater, jerrycan benzine, reservekledij, fototoestel (hoewel iedereen nu een mobieltje heeft waarmee je foto’s kan nemen),…

De papieren van de auto en de gps laat ik niet standaard in de auto liggen maar haal ik er telkens weer uit. En als ik high heels aan heb, liggen er in de auto ook ballerina’s. Dat rijdt toch wat makkelijker. Zeker voor langere afstanden.

En bij jou? Wat ligt er in jouw auto (behalve rommel)?

5 september 2015
/
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply marlies

  Bij mij ook de hele cdcollectie wegens geen cdspeler meer in huis en zo altijd een wissel in achtergrondmuziek mogelijk bij langere geplande afstanden.
  Ook tegenwoordig standaard aanwezig: fleece dekentje en kussen (voor als J in slaap zou dommelen), meerdere paraplu’s en vochtige doekjes, lenzenvloeistof en muntstukken.
  Best ook altijd mee, maar niet altijd het geval: water voor meerdere toepassingen bruikbaar.
  Meest origineel: een waaier in het handschoenkastje genre spaanse diva, voor in geval de niet aanwezige airco te zwaar gemist zou worden in warme dagen :o)

  8 september 2015 at 11:44
  • Reply Heidi

   Ohja, inderdaad! Bij mij ligt de verzamelaar van Eurovisiesongfestival in de auto :-) Blazers volle bak aan gelijk de windmachines op het Eurovisie-podium en luidkeels meezingen maar :-)
   En die waaier… Volgende keer ga ik dat diva-gewijs eens uittesten sie ;)

   8 september 2015 at 18:30
 • Reply Bibiane

  Ik heb ook zo’n ding waarmee je gordels kan doorsnijden en het raam kan stukbreken. Verder heb ik in elke deur een wisser/krabber (pure luiheid) en buiten heel veel CDs zit er vooral rommel in en ja, wat essentials (gelijk een aanrijdingsformulier enzo)

  14 september 2015 at 21:21
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: