3 tips voor een upgrade van je thuiskantoor

Posted in Freelance life by

Sponsored post*

Je brengt veel tijd door in je home office en het is belangrijk dat dit een comfortabele, praktische en sfeervolle plek is waar je rustig kunt nadenken, inspiratie kunt opdoen en productief bent. Hier krijg je een aantal tips om je thuiskantoor in te richten.

Ruimte, licht en uitzicht

Met een beetje geluk heb je een eigen afsluitbare ruimte in huis. Anders is er misschien een plekje in de woonkamer of keuken dat je speciaal kunt inrichten, eventueel met een kamerscherm. Wees duidelijk tegen huisgenoten over de tijd waarin je ongestoord wilt werken. Kies voor je thuiskantoor bij voorkeur een plek met veel binnenstromend daglicht, dat geeft je extra energie. Zorg eventueel voor raamdecoratie tegen felle zon en een ventilator. Goede verlichting is ook belangrijk. Dit is bij voorkeur indirect licht vanaf het plafond én direct licht door een bureaulamp. Een prettig uitzicht werkt inspirerend. Je boft wanneer je vanuit je raam op een mooi landschap kijkt. Zelf droom ik van zeezicht. Dit uitzicht kun je ook zelf creëren door een mooie foto of schildering op te hangen. Een prikbord met persoonlijke foto’s of inspirerend moodboard voor je werk kan natuurlijk ook.

Comfortabel zitten en werken

Een goede ergonomisch verantwoorde bureaustoel die is aangepast aan jouw lichaam is erg belangrijk. Je vermijdt zo rug- of nekpijn, die zich vervolgens uitbreidt naar je hoofd. Verder voorkom je een verkeerde statische houding en overbelasting van de wervelkolom. Een ergonomische bureaustoel van Kaiser Kraft is uitgebreid verstelbaar, geeft steun op de juiste plekken en beweegt met je lichaam mee. Investeer hierin, het betaalt zich uit in fitheid en grotere productiviteit. Zorg ook dat je tafel of bureau de juiste hoogte heeft zodat je goed voor je laptop zit. Veel bureaus zijn in hoogte verstelbaar. Wissel het zitten af met voldoende beweging. Plan elke dag tijd in om te wandelen, te joggen of te fietsen. Je kunt daarna verder met extra energie.

Opbergruimte en decoratie

Een opgeruimd bureau geeft veel mensen rust in het hoofd en ruimte om te denken. Verder kun je zo sneller en efficiënter iets opzoeken. Wanneer je geen eigen ruimte in huis hebt, is het gezelliger om niet ‘s avonds naar je werkspullen te hoeven kijken. De soort opbergruimte hangt natuurlijk af van de hoeveelheid apparaten, papier en materialen die je voor je werk gebruikt. Misschien wil je een afsluitbare kast of juist een stellingkast. Handig en flexibel zijn onderkasten op wielen. Je kunt bij ruimtegebrek ook kiezen voor een bureau met laden en handige documenthouders. Maak de ruimte verder gezellig met decoraties waar je blij van wordt. Verse planten of bloemen zijn prettig gezelschap. Wanneer je geen extra tijd aan de verzorging wilt besteden of allergisch bent, kun je denken aan kunstplanten. Het is in elk geval bewezen dat mensen met groen om zich heen vrolijker zijn en zich beter kunnen concentreren. Met eenvoudige middelen maak je van je thuiskantoor een plek waar je graag bent. Door de juiste inrichting en kantoorbenodigdheden te kiezen zorg je voor extra comfort. Zo werk je nog efficiënter en prettiger.

*Artikel in samenwerking met Kaiser Kraft. Ik raad enkel producten en diensten aan waar ik zelf ook gebruik van maak of achtersta.

18 februari 2019
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: