2020

Posted in Uncategorized by
Jaaroverzicht 2020

365 dagen geleden had niemand kunnen voorspellen hoe onze wereld in 2020 zou veranderen. Als ik op tv iemand te dicht zie komen bij iemand anders, als ik handen zie schudden, als ik grote groepen mensen samen zie,… Dat lijkt niet te kloppen. Als ik zie hoe snel ik het gewoon werd om in een grote boog om anderen heen te lopen, om automatisch een stap achteruit te zetten als iemand anders een stap vooruit zet,… De cliché beelden van Aziaten met een mondmasker zijn hier nu ook dagelijkse kost, zelfs in openlucht. Soms hoop ik nog steeds dat we gewoon in een slechte film beland zijn.

Los van alle coronamiserie waren er mooie momenten en zelfs voordelen aan de lockdown. Ik kijk met een zekere nostalgie terug op die eerste periode. We waren in de waan dat we er in een paar weken vanaf zouden zijn. De rustige straten en lege agenda’s. De oorverdovende stilte…

Het applaus voor de zorg zorgde voor warme burencontacten op ons pleintje. Ik had tijdens de lockdown meer contact (veilig, vanop meer dan anderhalve meter) met mijn buren dan in de 20 jaar dat ik daar woon en plots was het ook veel makkelijker om een datum te prikken met de vriendinnen. We (her)ontdekten onze tuin en de wekelijkse garnaaltjes van de vistrap waren al snel een nieuwe traditie. Plots kwam het verlossende nieuws dat we ook aan onze strandcabine mochten zitten en zag ik strandburen in allerijl en te voet hun spullen naar het strand brengen. Het voelde als een half bevrijdingsfeest. 

Vreugde

Nog meer vreugde dit jaar! In februari mocht ik op persreis naar Zweden. Zo blij dat ik in 2020 toch even voeten op Zweedse grond kon zetten. Goh, wat mis ik het!

De week voor de eerste lockdown kocht ik een huis. De renovaties zijn pittig maar het einde is stilaan in zicht. Of dat maak ik mezelf toch wijs. Het zorgt er in elk geval voor dat ik een project heb om me tijdens de lockdowns bezig te houden.

Dé kers op de taart dit jaar was ongetwijfeld de komst van metekindje 3. Ja, ook in 2020 waren er heel wat lichtpuntjes! 

2021

Waar ik er andere jaren naar uitkijk om met het nieuwe jaar ook een frisse start te kunnen nemen, aarzel ik nu. Wie weet wat 2021 in petto heeft… 
Het is ook lastig om echt plannen te maken of doelen te stellen. Alles is zo afhankelijk van factoren die ik niet in de hand heb.

Het nieuws van de nieuwe variant uit de UK en de mensen die deze kerstvakantie per se toch naar het buitenland moesten… Het geeft me een beangstigende déjà-vu. Ik hou mijn hart vast als weer een bepaalde groep vindt dat ze recht hebben op versoepelingen terwijl de cijfers nog steeds de pan uitswingen. En hoe positief en gemotiveerd ik de voorbije maanden ook was, veel langer trek ik het niet meer.

Alles komt goed

Afsluiten doe ik graag met wat voor mij dé woorden van het jaar zijn. Hoe rots in de branding, Martine Tanghe, afscheid nam van tv-kijkend Vlaanderen en ons geruststellend toesprak: “Hou het veilig, hou vol. Het komt allemaal weer goed.

Ik wens je een 2021 vol warmte en licht. Ik wens je een glas dat altijd halfvol is. Ik wens je geluk en bovenal een goede gezondheid voor jou en je dierbaren. Gelukkig nieuwjaar!

Je kapoen Heidi

30 december 2020
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: