2012

Vuurwerk

2012
De jaaroverzichten vliegen ons om de oren. Op het irritante af. Maar de jaarwisseling is een ideaal moment om even terug te kijken. De afgelopen 365 dagen waren euhm niet van de makkelijkste. Er is veel gebeurd. En niet gebeurd.
Er waren woorden die ik nooit zal vergeten. Dat ene onverwachte telefoontje. Plots zag de wereld er anders uit. Straks, met nieuwjaar, zal je erbij zijn. Dat weet ik zeker. En toch zullen we je allemaal missen. De wereld draaide verder maar voor onze familie stond de wereld stil.
Er was een huis. En er waren verbouwingen.
Er kwamen ware gezichten boven maar laat ons het daarbij houden. Er is al genoeg energie aan verspild.
Er waren vele uren op de trein. Er waren festivals en veranderingen, soms ten goede, soms ten slechte.
Er was gesukkel met gezondheid en erger. En hoop dat het weer allemaal goed komt. Blijven hopen en duimen.
Er was een droom die in vervulling ging. Duiken op de Belgica. Het maakte de (pool)cirkel rond, na Antarctica. Er waren andere (wrak)duiken. Iets minder op de Noordzee dit jaar door de vele dagen met veel wind en golven. Maar als we konden duiken was het met een superzichtbaarheid. Kwaliteit boven kwantiteit.
Er was warmte van nieuwe vriendschappen en warmte van al iets oudere vriendschappen. Het is een zwaar jaar geweest. Op meerdere vlakken. Gelukkig ben ik omringd door de beste vrienden. Vrienden met handige helpende handen. Vrienden die voor ontspanning en een lach zorgen. En veelal ook de combinatie van beiden. Zij hielpen me het jaar door.
Soms kan je alleen maar opstaan en weer verder gaan. Dat vat 2012 perfect samen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.