Zelf ijsjes maken

Posted in Eten & drinken by

We kunnen deze zomer echt niet klagen qua zonneschijn en dan moet de echte hittegolf blijkbaar nog beginnen. Als het echt te warm wordt (of als je gewoon zin hebt in iets lekkers) kan je afkoelen met deze receptjes voor lekkere ijsjes.

Zelf ijsjes maken - foto van lindsay-moe-unsplash

Een gezond waterijsje

Als je ook zo gek bent op de populaire gembershotjes, dan is dit ijsreceptje echt iets voor jou.

Ingrediënten

  • 200 gram mangoblokjes
  • Groot stuk gember
  • Sap van 3 citroenen en 1 limoen
  • Theelepel honing (of meer als je het zoeter wil)

Zo maak je het

Mix de mango met het sap en de gember. Voeg de honing toe. Vul aan met water totdat je een mengsel hebt dat op fruitsap lijkt. Doe dit sap in vormpjes voor waterijsjes. Een nachtje in de diepvries en likken maar!

Mango-gembersorbet

Ik ben nogal fan van de combinatie gember en mango. Ook deze sorbet is met mango en gember. Heb je geen ijsmachine? Niet getreurd, met de Magimix Cook Expert (of een andere goede keukenrobot) kan je het ook maken.

Ingrediënten

  • 400 gram diepvries mangoblokjes
  • 125 ml (soya-)yoghurt
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 75 gram suiker
  • 50 ml kokosmelk

Bereiding

Zet eerst de RVS-kom in de koelkast zodat die goed afkoelt. Je kan eventueel ook even wat ijsblokjes in de kom mixen. De bereiding zelf is supermakkelijk. Je doet alle ingrediënten in de kom en zet de Cook Expert op het sorbet-programma. Wil je een luchtigere sorbet dan kan je de Cook Expert op de expertstand zetten en 30 seconden aan snelheid 6 laten draaien, met de eiwitklopper. Opgelet: niet opnieuw invriezen!

Aardbeiensorbet

Ook dit receptje maak ik met de Cook Expert. Je kan de aardbeien vervangen door frambozen of een andere rode vrucht. Je zou zelfs kunnen experimenteren met gelijk welke andere fruitsoort in diepvriesvorm.

Ingrediënten

  • 400 gram diepvriesaardbeien
  • 75 gram honing
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel citroensap

Zo maak je het

Zie mango-gemberijs.

Kokos-limoenijs

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels maïsbloem
  • 60 ml honing
  • sap van 1 limoen

Bereiding

Doe de kokosmelk (op 1 kopje na) in een kookpot, doe hier de honing bij. In het kopje kokosmelk dat je apart houdt, los je de eetlepel maïsbloem op. Zet de kookpot met de kokosmelk en de honing op het vuur, tot de honing goed opgelost is. Doe dan het aparte kopje en het limoensap erbij en roer stevig door. Giet alles in ijsvormpjes en zet enkele uren in de diepvries.

Zelf ijsjes maken: maak het jezelf makkelijk

Geen zin om veel moeite te doen? Maak eenvoudige waterijsjes van vruchtensappen. Je kan eventueel laagjes maken door eerst een laagje van het ene vruchtensap in de ijsvormen te doen, dit te laten bevriezen en dan een volgende laag erover te gieten en weer in de diepvries te steken. Een beetje meer werk maar wel een leuk effect.

juli 21, 2018
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: