Uitgetest: Simply You Box (+ kortingscode!)

Posted in Eten & drinken by

Die maaltijdboxen zijn al een tijdje een echt begrip geworden. Toch heb ik, op 1x een ontbijtbox na, nog nooit zo’n maaltijdbox besteld. De laatste maanden waren hier vrij hectisch en het eerste wat er bij mij inschiet als het druk is, is gezond en afwisselend eten. Ik had dus al eens overwogen om een maaltijdbox te bestellen en toen ik de kans kreeg om de nieuwe Simply You Box te testen, greep ik deze dan ook met beide handen.

Van reizen naar eten, het is een kleine stap (inside joke voor B.). Het is dat vele reizen dat er hier ook voor zorgt dat ik vaak een lege frigo heb. Of waardoor ik mijn weekmenu laat afhangen van wat toevallig nog in de koelkast, diepvries of voorraadkast zit. Ik verval nogal snel in: veel van hetzelfde en weinig tijd/zin om te experimenteren.

De voordelen van de Simply You Box

Simply You Box (1)

Zelf afhalen

Je kan de Simply You Box zelf afhalen bij een Carrefour naar keuze. Mocht ook de Carrefour Market in mijn straat meedoen zou ik helemaal fan zijn. Nu, de ‘grote’ Carrefour is ook niet zo ver weg en het viel me op dat ze daar allemaal erg goed gebrieft waren en heel enthousiast waren over het nieuwe product.
Je kiest dus ook zelf hoe laat je het pakket gaat ophalen en bent niet aan huis gekluisterd tot de koerier langskomt (of hopen dat de buren je pakje willen aannemen). Anderen zullen dit een nadeel vinden, ik vond het een groot voordeel.

Geen abonnement/veel keuze

Je moet geen abonnement nemen. Je kan gewoon van week tot week bestellen. Bovendien kan je kiezen tussen 9 gerechten: vegetarische gerechten, kindvriendelijke gerechten en gemakkelijke vlees/gevogelte/vis- gerechten. Ik eet meestal vegetarisch maar eet af en toe ook vis. En dat kan dus allemaal. Ook handig voor als er eens iets tussenzit dat je niet graag eet.
Klein nadeel is dan weer wel dat je het wat moet inplannen want ze sluiten de inschrijvingen al vrij vroeg af (op woensdagavond voor afhaling de maandag erop). Er zijn pakketten voor 2 en voor 4 personen. Geen pakket voor singles dus maar ik kook toch meestal grotere hoeveelheden om dan in te vriezen. En het is ook een goed excuus om eens wat vrienden of familie uit te nodigen voor een etentje.

Simply You Box (2)

Gemakkelijk en snel

De gerechten zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Er zitten veel groenten bij (hoewel er bij de broccolipuree van ons toch een extra broccolistronkje bijgemogen had), de hoeveelheden zijn voldoende en alle producten die in mijn box zaten waren vers. Ook handig: de verse kruiden en potjeskruiden zitten erbij. Op wat boter na moet je dus niks in huis hebben. Wat ik me wel afvraag: zitten die potjeskruiden er altijd bij? Want als je maar één eetlepel nodig hebt, heb je natuurlijk nog vrij veel over. Nu, aan de andere kant ook goed dat ze geen klein beetje kruiden in een apart plastiek zakje doen. Qua afval viel het echt goed mee, niet meer dan als je anders zou koken, wat ik toch ook belangrijk vind.
Handig ook dat alles in de doos zit. Ik zou anders bij bepaalde gerechten al snel een ingrediënt weglaten omdat ik het zou ontzien het te kopen. Zo was de dragon bij de zalm echt lekker maar ik zou uit eigen beweging nooit geen verse dragon gekocht hebben. Je leert dus ook nieuwe gerechtjes/smaken kennen.

Simply You Box (3)

Je leest het: de Simply You Box is hier uitgetest en goedgekeurd!

Kortingscode!

Zelf ook eens een Simply You Box uittesten? Dat kan! Ik mag van Carrefour 10 euro korting geven. Gebruik hiervoor de kortingscode LALOEBESYB. Deze code is goed voor €10 korting bij een aankoop van een Simply You Box van min €40. Geldig tem 31/05/17! Bestellen kan via deze link.

Met dank aan Carrefour

april 15, 2017
/
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Heleen

  Ik vond dat dus ook heel raar dat ik een heel busje kippenkruiden kreeg, ik denk dat de meeste mensen dit wel in de kast hebben? :) De kleinere Carrefour hier deed gelukkig wel mee, integendeel tot de jouwe waren ze niet zo goed op de hoogte, maar vooral heel nieuwsgierig hoe de box eruit zag haha! Ik beet daar duidelijk de spits af :)

  april 15, 2017 at 8:51 pm
  • Reply Heidi

   Ik had die kruiden niet in huis dus kwam goed uit maar ik vraag me af of ik volgende keer weer een hele bus krijg? Nu, in elk geval beter dan nog eens een miniportie apart te verpakken. Mijn peper was trouwens op dus die had ook in de doos gemogen ;-)

   april 16, 2017 at 8:49 am

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: