Thais koken

Posted in Eten & drinken, Thailand by

Thais koken (3)

10 vrienden boekten dit najaar nogmaals een vakantiewoning in Zeeland. Een weekendje weg, we hadden er allemaal nood aan. Een beetje duiken, een beetje relaxen en lekker eten. In prima gezelschap. Da’s ons recept voor een geslaagd weekend.

De vorige keer waren we voor gourmet gegaan. Deze keer wou F graag zelf koken. Met wat hulp van iedereen. Hulp om de groentjes fijn te snijden en hulp om in de potten te roeren. F hield haar troepen goed in de hand. Ze heeft daar ervaring mee, dat zie je zo ;-)

En zo stonden P, S en B in de keuken voor een lesje Thais koken.

Thais koken (2)

F was zo lief haar receptjes met me te delen zodat ik ze hier op de blog kon plaatsen. Nogmaals dankjewel daarvoor! En ook voor het lekkere eten uiteraard!

Thais koken (6)

De geboekte vakantiewoning had een dubbele keuken. Perfect dus om meerdere gerechtjes te bereiden. Eentje met kip, eentje met tofu en eentje met scampi. En dan… de receptjes!

Thais koken (5)

Thais koken (4)

Thaise curry met kip en jasmijnrijst

Nodig voor 4 personen

500 gram kipfilet
250 ml kippenbouillon
500 ml kokosmelk
1 eetlepel rode curry
1 eetlepel kokosolie
150 gram bamboestengels
4 blaadjes kaffir-limoen
2 stengels citroengras
4 cm gember
2 eetlepels vissaus
1 lepel rietsuiker
1/2 bot Thaise basilicum
1/2 bot koriander
3 koppen jasmijnrijst
builtje jasmijnthee
bokaaltje babymais
10 stuks Thaise lange bonen
1 rode paprika
1 tomaat
1 limoen

Bereiding

Week de rijst twee uur in water. Snij de kipfilets in stukjes en bak in wat kokosolie.

Breng de rijst aan de kook met een builtje jasmijnthee.

Voeg de gesneden ui, de peper en het citroengras (overlangs gesneden) toe aan de kip. Ook de kaffirblaadjes en een eetlepel rode curry mogen erbij. Blus met 250 ml kippenbouillon en 500 ml kokosmelk.

Voeg hier de eetlepel vissaus, de fijngesneden gember, de babymais en de bonen toe.

Snij de tomaat en paprika in stukjes en voeg dit ook toe aan de curry.

Paar minuutjes laten pruttelen, afwerken met de basilicum, de koriander en in partjes gesneden limoen.

Pad Thai

Nodig voor 4 personen:

80 gram glasnoedels
Scampi’s
Arachideolie
2 eieren
2 lente-uitjes
3 teentjes look
Eetlepel ongezouten pindanoten
100 gram sojascheuten
2 eetlepels rietsuiker
1 eetlepel vissaus of sojasaus
1/2 Chinese kool
1 limoen
Koriander
Citroengras
Pijpajuin
Chinese bieslook
Pikante saus

Bereiding:

Laat de glasnoedels 7 minuten koken in een pot water.
Pel en ontdarm de scampi. Snij ook alle kruiden en groenten fijn.
Doe de Chinese kool in de wok en laat bakken in de arachideolie. Voeg hier de bieslook, pijpajuin en het citroengras aan toe.
Bak de scampi in een pak.
Roerbak de twee eieren en voeg hier de glasnoedels aan toe. Hier mag ook de vissaus, de rietsuiker, de pindanoten en een deel van de pikante saus bij. Dit mag dan samen met de scampi mee in de wok.
Afwerken met wat citroengras en klaar!

Smakelijk!

Thais koken (1)

PS Like jij de Facebookpaginga van Living by the Sea al?

december 9, 2014
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Lees ook:

%d bloggers liken dit: