Mijn slaapkamer

Stufflist slaapkamer

Na de keuken, de woonkamer en mijn home office, nemen we vandaag de trap naar boven voor een stufflist in de slaapkamer. Dit zou wel eens een hele korte post kunnen worden. Mijn kleerkast hou ik voor een volgende blogpost en er zijn maar heel weinig spullen die verder nog in mijn slaapkamer liggen.

Spullenlijst slaapkamer

Laat ik beginnen met de meubels: een boxspring, twee nachttafeltjes, twee ladekasten, twee kledingrekken en een Expedit met Drona-bakken. Trouwe lezers hebben het al opgemerkt: ik ben vaak in Ikea geweest toen ik mijn huisje aan het inrichten was.

Lemaire South (13)

Aan de muur hangt één kader: een foto van het Lemaire kanaal in Antarctica. Op de brede ladekast ligt een grote pluchen Samson, een afscheidscadeautje. En aan de muur heb ik nog 2 kapstokhaakjes. Oh, en op de oude schouw staat een kaarsje. That’s it.

Op mijn nachtkastje staat een lichtwekker. Zeker in de winter is het heerlijk wakker worden met een lichtwekker!

Tip voor een goede nachtrust:
Kies een wekker zonder felle cijfers. Je smartphone als wekker gebruiken is eigenlijk niet zo goed. Je bent dan snel geneigd ‘s avonds nog even je mobieltje erbij te nemen. Je houdt de smartphone beter uit je slaapkamer. Makkelijker gezegd dan gedaan! Ik heb geen vaste lijn en neem mijn smartphone dus mee om, in nood, te kunnen bellen of gebeld te kunnen worden.

In het nachtkastje zitten wat persoonlijke papieren, papieren zakdoekjes en een blocnote met een pen. En de muggenstekker niet te vergeten! Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik kan echt onnozel worden van het gezoem van die beesten!

Expedit voeteinde (1)

Aan het voeteinde staat een Expedit op wieltjes. De 8 Dronabakken gebruik ik voor

  • Winterspullen: sneeuwbotten, muts, handschoenen
  • Tassen
  • 2 bakken met schoenen
  • Sjaals en pareo’s
  • Reserve beddengoed
  • Eentje als wasmand

In principe zijn twee sets beddengoed voldoende: één op het bed, één in de kast. Ik kocht een 4-seizoenendekbed. Het stuk dat ik in de tussenseizoenen en de zomer niet gebruik, gaat in de laatste Drona-bak.

Ook heb ik 6 kussens: 2 hoofdkussens en 4 sierkussens. Ik vind het leuk om het bed op te maken zoals in een hotelkamer. In de praktijk gebeurt dit niet vaak (ok, bijna nooit) maar de grote kussens gebruik ik wel regelmatig als ik nog wat wil lezen in bed.

Zonder kledij kwam ik aan 45 stuks. Valt goed mee hé :-)

Heb jij je al ingeschreven op de nieuwsbrief?

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Lees ook:

%d bloggers liken dit: