Mijn handtas – What’s in my bag

“Sleur jij dat allemaal mee?” Dat zinnetje, nonchalant gezegd door één van mijn vrienden in de cafetaria van het zwembad na onze vrijdagavond-training. Meer was niet nodig om me bewust te worden van mijn onnodig zware handtas.

Ik was een meisje dat graag voorbereid was: een paraplu, een notitieboek, de iPad, mijn smartphone en de powerbank, een make-uptasje, een ICE-kit en een medicijntasje. Het zijn maar een paar dingen die standaard in mijn handtas zaten. Gewicht dat ik elke keer nodeloos meesleurde.

What’s in my bag?

Het minimaliseren in mijn huis zette zich dus ook op handtasgebied door. En niet alleen in aantal handtassen (ik heb er nog 2: een dagdagelijkse en een clutch voor feestjes) maar ook in inhoud van die handtas.

What's in my bag, de minimalistische editie.

En ja, uiteraard neem ik ook mijn smartphone mee, maar die Samsung S4 Zoom is eigenlijk ook mijn fototoestel dus staat niet bij op de foto :-)

Portefeuille

De portefeuille kan eigenlijk ook nog heel wat kleiner en lichter. De klantenkaarten zijn er al uit maar ik sleur nog veel te veel bankkaarten mee. Een persoonlijke bankkaart en eentje voor het bedrijf. Idem voor de visakaarten en dan is er nog een kaart voor de elektronische maaltijdcheques.

Vaak neem ik gewoon twee bankkaarten, mijn identiteitskaart en mijn rijbewijs mee en het is tot nog toe niet voorgevallen dat ik iets anders uit mijn portefeuille gemist heb. Je kan tegenwoordig bijna overal elektronisch betalen.

Die ultralichte geminimaliseerde portefeuille is nog een work in progress.

Sleutelbos

Ook de sleutelbos moest eraan geloven. Mijn autosleutel had ik sowieso al apart. Het sleuteltje voor de brievenbus bleef voortaan ook thuis. Maar liefst 3 sleutels van fietssloten had ik aan mijn sleutelbos hangen. Ik schakelde onlangs over naar een cijferslot dus die sleutels konden ook weg.

Aan mijn sleutelbos hangt verder nog een duikflesje. Hierin zitten reserve O-ringen. Onmisbaar voor duikers! Ook handig (en gelukkig nog nooit moeten gebruiken) een reanimatiekapje.

Hoeveel sleutels hangen aan jouw sleutelbos waarvan je niet meer weet voor welk slot ze dienen? En hoeveel sleutels heb je al weken niet meer gebruikt? Misschien kunnen die sleutels er ook af…

Hall en handtas

Mijn hall is eigenlijk vrij leeg. Ik gebruik een Ribba-plankje uit Ikea om mijn sleutels op te leggen als ik thuis ben. Eronder heb ik haken voorzien om mijn paraplu(‘s) en mijn handtas te hangen. En erover hangt een bordje dat ik in Stockholm kocht waar ik regelmatig een nieuwe inspirerende quote noteer.

Mijn handtas

Inspiratie voor een volgende quote is altijd welkom! Wat is jouw favoriete quote?

augustus 10, 2015
/
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply marlies

  All time favoriet: Dance like nobody is watching, love like you ‘ve never been hurt, sing like nobody is listening, live like it’s heaven on earth. (Mark Twain)

  augustus 15, 2015 at 6:41 pm
  • Reply Heidi

   Mooitje!

   september 8, 2015 at 6:31 pm

  Leave a Reply

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: