Chocolade-bananencake

Posted in Eten & drinken by

Bananen-chocoladecake

Mijn absolute favoriete cake is een zelfgemaakte chocolade-bananencake. Een eigen receptje. Perfect als ontbijt op nieuwjaarsdag!
Ik maak niet graag eten klaar maar ik kook wel graag (snap je de nuance?). Zeker als ik mijn eigen ding kan doen. Kookboeken heb ik niet. Soms, heel soms probeer ik eens een receptje dat ik in een magazine zag. Of check ik even de hoeveelheden of bereidingstijden op de vele kookwebsites die er zijn.
De basis van mijn cake is een gewone quatre-quart:

* 200 gram zachte boter (ik neem de Becel, bakken en braden, die laat zich heel makkelijk mengen)
* 200 gram witte kristalsuiker
* 200 gram zelfrijzende bloem
* 4 eieren
* eventueel een zakje vanillesuiker

En ook: 2 bananen, handvol chocoladedruppels

1. Eerst meng je de boter en de suiker tot een smeuïge massa.
2. Vervolgens scheid je de eidooiers en het eiwit. De eidooiers kunnen al bij de boter en de suiker.
3. Hier mag je dan al roerend (en best beetje bij beetje, kwestie van alles goed te kunnen mengen) de bloem bijdoen.
4. Het eiwit klop je stevig op (tot je de kom letterlijk omgedraaid boven je hoofd kan houden, je kent het wel…) en roer je voorzichtig onder het deegbeslag. Dit zal je een luchtige cake geven.
5. Dan neem ik nog wat chocoladedruppels en doe ik een banaan in stukjes. Deze meng ik er ook onder.
6. Nu nog bakvorm insmeren met wat boter, beslag erin doen en de oven in!

Dit dan 45 minuten op 180°, in mijn oven toch… Beter temperatuur wat lager zetten en langer laten bakken dan omgekeerd. Experimenteer zelf maar. Als je een breinaald in de cupcake steekt en er blijft geen cake meer aanplakken is het ok! Nog even laten afkoelen en smakelijk!

december 31, 2013
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Lees ook:

%d bloggers liken dit: