Cake bakken zonder boter

Posted in Eten & drinken by

Bakken zonder boter

Een vrije dag en niets speciaals op de planning en ik had zin in cake bakken. Alleen… er was niet genoeg boter in huis.
Tussen al mijn knipsels met receptjes vond ik dit terug. Een receptje dat ik ooit eens genoteerd had en waar je dus amper boter voor nodig hebt. Klaar om een cake te bakken zonder boter?

Als je mijn krabbels niet kan lezen, hierbij het recept:

Ingredienten voor een cake zonder boter

  • 4 eieren
  • 2 kopjes yoghurt (ik neem de natuuryoghurt, zonder suiker)
  • 4 kopjes bloem
  • 10 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder

Zo maak je een cake zonder boter

  • Eerst de eieren, suiker en yoghurt mengen
  • De bloem en de bakpoeder mengen
  • Alles bij elkaar gooien
  • Je kan eventueel nog fruit toevoegen, of stukjes chocolade.
  • Dat alles in een ingevette cakevorm gieten
  • Ongeveer 25 minuten op 180 graden*

* hangt van je oven af. Is beetje experimenteren in het begin.

Als je denkt dat je cake klaar is, er even in prikken met een breinaald. Als er geen deeg meer aan blijft plakken is de cake klaar. Maar dat wisten jullie uiteraard allemaal al zelf.
Smakelijk!

Update: geen eieren in huis? Geen probleem! Kijk dan even hier.

mei 28, 2013
/
Previous Post Next Post

4 Comments

  • Reply Stacey

    Heb ‘t vandaag gemaakt, echt goed gelukt. Heerlijk is die!

    september 15, 2013 at 8:31 pm
    • Reply Chell

      Ben benieuwd. Staat nu in de oven

      mei 30, 2017 at 8:23 pm
  • Reply Maya

    Hoeveel gram zijn die kopjes bloem en de yoghurt a.u.b?

    juli 6, 2017 at 7:12 pm
    • Reply Heidi

      Dag Maya, geen idee eerlijk gezegd. Ik gebruik hier de koffiekopjes van Ikea voor, net omdat je dan niet moet afwegen ;)

      juli 6, 2017 at 8:18 pm

    Leave a Reply

    Lees ook:

    %d bloggers liken dit: