Cake bakken zonder boter

Posted in Eten & drinken by

Bakken zonder boter

Een vrije dag en niets speciaals op de planning en ik had zin in cake bakken. Alleen… er was niet genoeg boter in huis.
Tussen al mijn knipsels met receptjes vond ik dit terug. Een receptje dat ik ooit eens genoteerd had en waar je dus amper boter voor nodig hebt. Klaar om een cake te bakken zonder boter?

Als je mijn krabbels niet kan lezen, hierbij het recept:

Ingredienten voor een cake zonder boter

  • 4 eieren
  • 2 kopjes yoghurt (ik neem de natuuryoghurt, zonder suiker)
  • 4 kopjes bloem
  • 10 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder

Zo maak je een cake zonder boter

  • Eerst de eieren, suiker en yoghurt mengen
  • De bloem en de bakpoeder mengen
  • Alles bij elkaar gooien
  • Je kan eventueel nog fruit toevoegen, of stukjes chocolade.
  • Dat alles in een ingevette cakevorm gieten
  • Ongeveer 25 minuten op 180 graden*

* hangt van je oven af. Is beetje experimenteren in het begin.

Als je denkt dat je cake klaar is, er even in prikken met een breinaald. Als er geen deeg meer aan blijft plakken is de cake klaar. Maar dat wisten jullie uiteraard allemaal al zelf.
Smakelijk!

Update: geen eieren in huis? Geen probleem! Kijk dan even hier.

mei 28, 2013
/
Previous Post Next Post

9 Comments

  • Reply Stacey

    Heb ‘t vandaag gemaakt, echt goed gelukt. Heerlijk is die!

    september 15, 2013 at 8:31 pm
    • Reply Chell

      Ben benieuwd. Staat nu in de oven

      mei 30, 2017 at 8:23 pm
  • Reply Maya

    Hoeveel gram zijn die kopjes bloem en de yoghurt a.u.b?

    juli 6, 2017 at 7:12 pm
    • Reply Heidi

      Dag Maya, geen idee eerlijk gezegd. Ik gebruik hier de koffiekopjes van Ikea voor, net omdat je dan niet moet afwegen ;)

      juli 6, 2017 at 8:18 pm
  • Reply noesch

    lap dat was ook mijn vraag :-) zou je misschien heel even willen zien hoeveel water er in zo’n kop zit ? Dan heb ik een idee…

    januari 21, 2018 at 8:55 pm
  • Reply Heidi

    Hallo, een kopje is ongeveer 240 ml. Misschien helpt dat al? Een kopje bloem zou ongeveer 130 gram moeten wegen. Succes!

    januari 21, 2018 at 10:32 pm
  • Reply Cherokee

    Lekker!

    april 1, 2018 at 7:36 pm
  • Reply mirjam

    hallo, superlekker! alleen… helemaal scheef gerezen… weet je misschien hoe ik dit kan vermijden want ik zou de cake willen versieren voor een verjaardag :-). De korst is niet krokant: lukt het jou om zonder boter een krokante korst te krijgen..? dankje!!

    april 24, 2018 at 6:46 pm
    • Reply Heidi

      Met yoghurt blijft het inderdaad zachter. Scheef gerezen heb ik nog nooit voorgehad. Heb je de ingrediënten voldoende gemengd?

      april 28, 2018 at 11:29 am

    Leave a Reply

    Lees ook:

    %d bloggers liken dit: